2024 február 29

Az elektromos kormányművek is javíthatók

Az elektromos kormányművek mechanikai javítására van mód. Ugyanakkor erre kizárólag a komplett egység cseréjével nyílik lehetőség.

Még az új autók sem tökéletesek

Bár a technológia nagyot fejlődött az elmúlt években, évtizedekben, ezzel együtt természetesen az autógyártás is, olyan, hogy tökéletes autó, nem létezik. Azon gépkocsikban, amelyek manapság gördülnek le a gyártósorokról, olykor elég hamar meghibásodik az elektromos szervó.

Általában van megoldás

Bizonyos gyártók lehetőséget kínálnak az alkatrészek utánpótlására. Számítógépes diagnosztikával a Szervokormány javítás csapata elektromos kormányművek hibafeltárását is el tudja végezni, majd miután fény derült a hiba okára, a javítást is elvégzik.

Ez a cég egy év teljes körű garanciát kínál a javított kormányművekre. Nem trükköznek az árakkal, mindig a számlás árat tüntetik fel, és adnak garancialevelet is. A 12 hónapos garanciára ráadásul ennél a cégnél futásteljesítmény-megkötés sem vonatkozik, ami egy igazán nagyvonalú ajánlat.

Ezek az elektromos kormánymű meghibásodásának főbb jelei

Az elektromos kormánymű meghibásodását jelzi, ha megszűnik a kormányrásegítés akár teljes mértékben, akár időszakosan. Felléphet ezenfelül kopogás vagy más zajok kormányzás során. Az is intő jelnek számít, ha a kormánykerék túlságosan érzékeny vagy éppen hogy érzéketlen. Szervizhez kell fordulni abban az esetben is, ha kormányzás közben vibrációt vagy rezgést lehet tapasztalni.

Olykor megesik, hogy csak az egyik irányba nincs rásegítés, vagy kitekeri a kormányt az egyik irányba a rendszer. Ha a műszerfalon felbukkan a szervó rásegítési hibaüzenet, az sem a véletlen műve szokott lenni. Bármelyik hibajelenséget is tapasztalja valaki, jobban teszi, ha nem használja tovább az autóját, mivel ellenkező esetben további károk keletkezhetnek a járműben, amely következtében megugorhatnak a javítási költségek.

Nem mindegy, kire bízza az ember a kormánymű javítását

Bár kormányműjavítással természetesen több cég is foglalkozik, nem mindegy azonban, hogy miként történik meg ez a folyamat. A fenti szervizben minden kopó alkatrészt gyári minőségűre cserélnek. Ez tehát azt jelenti, hogy a kormánymű a felújítás után éppen úgy fog viselkedni, mint egy gyári új alkatrész.

A Szervokormány javítás csapata 100% minőségi garanciát vállal a javításokra. Ezzel is azt kommunikálják ügyfeleik és leendő ügyfeleik felé, hogy bennük érdemes megbízni, hiszen nem akarnak senkit átejteni.

Többféleképp is lehet ajánlatot kérni kormánymű-felújításra

A Szervokormány javítás csapatát természetesen közvetlenül is fel lehet hívni, ám a cég honlapján ingyenes visszahívást is lehet kérni. Ehhez ki kell tölteni egy egyszerű űrlapot, ahol néhány adatot kell csupán megadni. Ezek közé tartozik a kapcsolattartáshoz szükséges név, telefon és e-mail-cím. A szervizeseket célszerű tájékoztatni az autó pontos típusáról, a hibáról és arról, hogy milyen tünetek állnak fenn.