2024 június 13

Minőségi kerti szerszámok Dél-Amerikából

A kerttel rendelkezők szempontjából az ősz is munkás hónap, bár nem annyira, mint a tavasz beköszönte, amikor megindul a veteményezés. Az ősszel érő termények betakarításának ideje következik most, illetve a talaj, az áttelelő növények felkészítése a télre. Aki gyakran dolgozik a kertben, az tudja, hogy mennyire fontos, hogy minőségi szerszámok kerüljenek a keze ügyébe, amely nem csupán megkíméli a hosszadalmas munkától és a bosszúságoktól, hanem még örömet is tud okozni.

Alapvető kerti szerszámok

Különféle kerti szerszámok szükségesek a kültéri munkákhoz, melyekből mindenfélét fellelhetünk a TRAMONTINA webáruház kerti szerszámok kínálatában. Ezek között találhatunk különféle ásókat, lapátokat, egyágú vagy kétágú véggel rendelkező kapákat, levélgereblyéket, sőt még hólapátot is, hiszen lassan a tél is közeledik és reméljük, hogy havat is hoz majd idén.

Vannak, akik szeretik ugyan a kertes családi házat, de a kerti munka számukra kimerül a fűnyírásban, hogy mindig meglegyen az 1 cm-es gyep. Mások azért ennél többre vágynak, nem beszélve arról, hogy ez a többi növénynek és az állatvilágnak sem túl előnyös, és elsajátítják a kertrendezés művészetét is valamilyen szinten, már amennyire ez egy amatőr kerttulajdonostól kitelik. A harmadik csoportról elmondható, hogy megszállottja a kertrendezésnek, és kialakít különféle zöldséges, gyümölcsös részeket, valamint állandóan csinosítgatja a kertjét.

Bármelyik csoportba is tartozol, az az egy biztos, hogy minőségi kerti szerszámokra mindig szükséged lesz. Ha egyszer netán lejjebb adod és kipróbálsz egy átlagos darabot, ráfogsz jönni, hogy megéri beruházni egy jobb szerszámba.

Kiegészítő eszközök a balkonra, teraszra is

A nagyobb ásókon, kapákon és gereblyéken túl érdemes lehet beszerezni egy-két kisebb szerszámot, komplett szerszámkészletet, amely jó szolgálatot tehet azoknak is, akik nem rendelkeznek kerttel vagy udvarral. Egy kisebb veteményes már az erkélyen is kialakítható, hiszen nem kell ahhoz más, csak néhány láda, föld, vetőmagok és a kis kézi szerszámok. Na meg a türelem, kitartás a tanuláshoz és az állandó gondozáshoz. De a munka végeztével szembesül mindenki, hogy milyen öröm is az, amikor saját nevelésű zöldségeket, fűszer- vagy gyógynövényeket fogyaszthatunk.

A virágládáknak is már számtalan fajtája van, de aki csak egy kisebb terasszal rendelkezik, vásárolhat magaságyást is, amely egyben egy derekat kímélő, de ugyanolyan hatásfokú megoldás lehet a számára. Ráadásul a magaságyásban nevelt zöldségek sokszor megmenekülnek a különféle fertőzésektől, és gazolni is jobban tudjuk őket. A kertben felállított magaságyásokat érdemes a bejárati ajtóhoz közel elhelyezni, hogy a megtermelt konyhakerti növények közel legyenek, amikor főzés közben szükség van rájuk.

Lakberendezésben is segítségünkre van

A TRAMONTINA brazil gyártó cég termékeivel a lakberendezés különböző területein is támogat minket, ugyanis számtalan konyhai kelléket árusítanak, melyeket otthoni környezetben, online meg tudunk vásárolni.