Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

Mik a legkomolyabb hibák az ingatlanhirdetésekben?

Az ingatlanhirdetés feladása komoly felelősséggel jár, hiszen a hibák következményei nemcsak pénzügyi veszteségeket okozhatnak, hanem hosszú távon is okozhatnak negatív következményeket. Az alábbiakban felsoroljuk a lehető legrosszabb hibákat, amiket elkövethetünk egy ingatlan hirdetése során, és megmutathatjuk, hogyan kerülhetjük el ezeket.

Hibás vagy hiányos információk

Az egyik leggyakoribb hiba az ingatlan leírásában vagy a paraméterek felsorolásában valósul meg. A hibás információk megtéveszthetik a potenciális vevőket, ami mindkét félnek felesleges köröket és időveszteséget jelenthet. Érdemes mindig ellenőrizni a hirdetés feladása előtt, hogy minden információ pontos és naprakész.

Az ingatlanokat érdemes a lehető legtöbb minőségi platformon meghirdetni. Ezek közül nem maradhat ki a Megveszlak sem, amivel garantált, hogy széles körhöz eljut majd a hirdetésünk.

Az információ pontatlansága nemcsak a szövegnek köszönhetően fordulhat elő, hanem a képek minősége vagy csalóka mivolta miatt is. Az online ingatlanhirdetések egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő minőségű fényképek használata. A rosszul komponált vagy homályos képek elriaszthatják a potenciális vevőket. Amennyiben lehetőségünk van rá, akár szakembert is megkérhetünk az ingatlan fotózására.

Sosem szabad megfeledkezni a tervrajz fontosságáról sem. Számos program létezik, amivel pillanatok alatt összedobhatjuk bármelyik ház vagy lakás tervrajzát a megfelelő ismeretek birtokában. Ezzel nagyon sokat tudunk segíteni a lehetséges vevőknek, hogy el tudják képzelni az otthonuk kényelmében is az ingatlant, és dönteni tudjanak afelől, hogy nekik megfelelő-e a jelenlegi elrendezés.

Rossz hirdetési platformok

Nem minden ingatlan ugyanolyan, és nem minden hirdetési platform alkalmas az adott ingatlantípus hirdetésére. Az egyes oldalak, médiumok, különböző célcsoportot céloznak meg. Alaposan nézzük át az oldalakat a hirdetés feladása előtt, mert könnyen bakot is lőhetünk vele.

Az ingatlanos hirdetés feladás lehet pofon egyszerű vagy egy túlbonyolított folyamat is. Nem szabad azonban egy-két nehezebben teljesíthető kritérium esetén sem megfutamodni, hiszen a végén sikeres eladás is lehet a jutalmunk. A Megveszlak szerencsére igen felhasználóbarát megoldásokkal dolgozik, így a hirdetés feladása is gyerekjáték lesz!

Túlzó vagy alacsony árazás

Az ár meghatározása kritikus fontosságú. Ha túlzottan magas árat szabunk, lehet, hogy senki sem érdeklődik az ingatlan iránt. Ugyanakkor alacsony áron történő értékesítés során pénzügyi veszteség is érhet minket, de akár ez is lehet gyanús vagy elrettentő tényező a vevők számára.

Éppen ezért az ár megszabása előtt érdemes egy alapos piackutatást végezni, hogy a lehető legjobb árat kaphassuk az ingatlanunkért. Ha betartjuk e szempontokat, biztosan sikerül mihamarabb eladnunk az ingatlanunkat jó áron.