Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Melyek a leghasznosabb csalizási eszközök?

Melyek a leghasznosabb csalizási eszközök, amelyek nélkül nem érdemes bojlis vagy feeder horgászathoz leülni manapság? Mi minden célszerű, hogy ott legyen a kezünk ügyében, miközben a sikeres halfogáson munkálkodunk? Ennek járunk utána máris a cikkben, reményeink szerint ezáltal is segítve sokak felkészülését.

Egyáltalán mik azok a csalizási eszközök a modern horgászatban?

Olyan aprócikkek, amelyeknek a segítségével a csalétkek felkínálása nagyságrendekkel egyszerűbb, hatékonyabb és eredményesebb. Úgy, hogy közben a horgász rengeteg időt spórol meg a vízparton.

Például a TackleBait.hu horgász webáruház csalizási eszközök kategóriájának is azért van relevanciája, mert a modern horgászatokban felhasznált csalik eltérnek a régiektől. Ma már nem feltétlenül ugyanazt fogja beszippantani a ponty, a keszeg vagy a kárász, mint 10-20 évvel ezelőtt.

Egy-egy bojli, pellet, popup vagy egyéb apróság felcsalizása nem megy csak úgy, hogy az ember feltűzi a horog végére. Éppen ezért kellenek azok a speciális eszközök, amelyek lehetővé teszik a felkínálást.

Melyek a leghasznosabb csalizási eszközök a mai modern horgászatban?

Mindenképp meg kell említeni az úgynevezett csalitüskét. Lényege, hogy a horog mellett lévő hajszálelőke végén található. Ez lesz az, amit bele kell szúrni a pelletbe vagy egyéb csalétekbe, és ez fogja tartani az elemózsiát a horog közelében.

Némileg más, de hasonló szerepet töltenek be az apró szilikonból készült karikák. Azzal a különbséggel, hogy ezekbe bele kell húzni a pelletet, a bojlit vagy a popupot, hogy ennek köszönhetően tartsák meg a csalétket a horog mellett.

Harmadrészt vannak úgynevezett gumiütközők is. Náluk annyi a különbség, hogy a hajszálelőke végén kell őket rögzíteni, és praktikus módon fogják a felkínált elemózsiát rögzíteni, és ezáltal elősegíteni a kapást.

Még néhány hasznos eszköz a bojlis és feeder pecákhoz

Ha az ember bojlizni vagy egy kiadós feeder horgászatra készül, akkor egy hatékony fűzőtű jó eséllyel ott kell, hogy legyen a keze ügyében. Ez lesz az, aminek a segítségével a bojlit vagy a pelletet fel lehet fűzni a hajszálelőkére.

Hasonlóképp fontos szerepe lehet egy praktikus kis fúrónak, hogyha a csalétket elsőre ki kell fúrni. Szilikonkarikás pecáknál pedig egy kis pici feszítő lesz a hasznos eszköz, amivel a karikát szét tudjuk húzni, miközben belehurkoljuk a csalétket.

Ideális esetben ezekből a csalizási eszközökből nem egy, hanem akár többféle is kéznél kell, hogy legyen. Ezzel lehet biztosítani a szükséges alapot ahhoz, hogy menet közben váltani sikerüljön, amennyiben a halak kapókedve azt kívánja meg.

Összességében ezekkel az eszközökkel javasolt tehát számolni, ha valaki lépést szeretne tartani a modern pontyhorgászat és keszeges peca trendjeivel, illetve eredményes akar lenni a vízparton.