2024 július 25

Ma sem tud erősödni az OTP

A magyar tőzsde legnagyobb forgalmú papírját ma is az ágy húzza. A BUX is gyengélkedik ennek következtében. Hiába teljesít pozitívan a héten a teljes nyugati tőkepiac, hazánk tőzsdéjén nem teljesít jól. Hétfőn még kis emelkedést mutatott és 35004 ponton zárt, de az ezt követő napokban végig esett. Jelenleg 33915 ponton van.

 

Iparági hasonlóságok

A BUX gyenge teljesítménye együtt jár a az OTP eséséve, ugyanis a bank papírjai 35 százalékos túlsúlyban vannak az indexben. Az OTP gyengélkedése mögött a magyarországi koronavírus hírek ijesztő számai, vagy a kormány szigorító intézkedései is állhatnak. Azonban ha megvizsgáljuk az Erste papírjaival akkor nagyobb szimbiózis figyelhető meg. A mai napon mindkét részvény 0,8 százalék mínuszban volt, de az Erste erősebbet gyengült mostanra, míg az OTP nem csökkent tovább.

A grafikonon látható lila vonal jelzi a az Erste árfolyamát.

 

Masterplast események

Módosította idei eredményvárakozásait a Masterplast. A változásokat pozitív irányba tette jelentősebb mértékben. Tavaly decemberben közzé tett terveit módosította, melynek oka az alaptevékenységgel kapcsolatos pozitív események és a Németországban épített gyár jobb teljesítménye. A közlemény kiadása után a részvény 8 százalékkal emelkedni tudott.

 

MOL

A tegnapi nap során emelkedtek az olaj határidős termékek. A MOL talán ennek is tudhatja be, hogy ma kisebb emelkedést mutat a több napos esését követően.