2024 február 28

Költöztetés vidéken? Csak profi, transzparens céggel!

Egy költöztetés vidéken lehet épp olyan körülményes vagy épp olyan profi is, mint bárhol máshol. Számos fővárosi költöztető létezik, aki vállal vidéki fuvarokat is, így széles a paletta, amiből választhatunk. Annyi a dolgunk, hogy jó partner mellett kell dönteni. Lássuk a részleteket!

Költöztetés vidéken: fővárosi vagy vidéki céggel?

Ha a költöztetés vidéken történik és a célállomása is vidéki, még akkor sem biztos, hogy jobban megéri nem fővárosi céget megbízni a feladattal. Nem azt kell nézni, hogy honnan jött a teherautó, hanem azt, hogy milyen szolgáltatást kapunk a pénzünkért. Ez egy igen lényeges dolog.

Ez alapján választva elkerülhetjük azt, hogy az egyetlen helyi elérhető költöztetőt válasszuk, akivel lehet, nem is igen volt megelégedve a környéken senki. Ráadásul ahogy a fővárosban, úgy vidéken is vannak hiénák, akik írásos megállapodás nélkül próbálnak belőlünk minél több pénzt kicsikarni.

Na de mégis mi alapján válasszuk ki a megfelelő költöztető partnert?

Legyen átlátható az árazás!

Függetlenül attól, hogy vidéki vagy fővárosi céget keresünk a feladatra, mindenképp fontos átnéznünk az árazásukat. Feltéve, ha fellelhető erről információ például a honlapjukon. Ha nem, akkor is érdemes őket megkérdezni. Viszont annál nincs jobb, mint amikor valaki transzparens módon már előre közli az árait a honlapján.

Egyetlen jobb van ennél: ha még díjkalkulátort is készítettek és feltették a honlapjukra. Ha ezt használjuk, akkor nem fogjuk tudni, hogy pontosan mennyi lesz a végösszege a költöztetésünknek, de rengeteg fontos információ kiderül a cég árazásáról!

A Servitius és Partnerei költöztetés épp ilyet tett fel a honlapjára, ezzel biztosítva a cég átlátható árazását. Ebből jól látható, hogy a piacon olykor tapasztalható dupla számlázást ők például nem alkalmazzák. Ennek az a lényege, hogy egy vidéki kiszállás esetén csak a megtett kilométer alapján számolnak fel útdíjat, de emellett nem számlázzák az időt is. Így csak a távolság van felszámolva, pluszba a munkaidő nem, ami nagyon korrekt árazást jelent. Ha erre figyelünk és csak olyannal szerződünk, aki nem számláz duplán, máris rengeteget tudunk spórolni.

A rutinos rakodók is tudnak nekünk spórolni!

A fentieken felül a jól megválasztott költöztető cég rakodói is nem keveset tudnak nekünk spórolni. A gyors, rutinos, egyúttal biztonságos pakolás és szállítás csak akkor biztosított, ha olyan emberek dolgoznak a cégnél, akik nem beugrósok és csak 1-2 hetente vagy még ritkábban dolgoznak ilyen pozícióban. 

Ezért hatalmas előny például a Servitius és Partnerei költöztetés esetén az, hogy csak fix munkatársakat alkalmaznak, nem pedig beugrósokat. Ezzel olyan rakodók fogják végezni a költöztetést, akik kellően rutinosok, így gyorsak is egyúttal.

Érdemes a fentieket megfogadni, és ezek alapján keresni partnert a vidéki költöztetéshez. Ha ennek megfelelően választjuk ki a céget, akkor garantáltan nem nyúlunk majd mellé, és nem lesznek plusz felesleges költségeink.