2024 február 29

Amerikai kitekintés a pre-marketre

  • Tesla: Elon Musk e-mail-ben tájékoztatta az alkalmazottakat, hogy a részvényt „szuffléként zúzznák szét egy kalapács alatt”, ha a vállalat nem költekezik gondosan és nem hozza az elvárt nyereségeket. A sajtóhoz is kiszivárgott e-mail költségcsökkentésről tájékoztat, az autók megfizethetőbbé tétele érdekében. Musk nemrégiben azzal került a címlapokra, hogy egy interjúban elmondta: nyitott lesz egy rivális autógyártó baráti üzletben történő megvásárlására, nem pedig ellenséges hatalomátvételre. A Tesla árfolyama nagyot rallizott az elmúlt hetekben.
  • Az Amazon is követi az Apple útját az Intel chip-ek leváltását célzó úton. Felhőalapú számítástechnikai üzletága új, saját fejlesztésű chipjein alapuló, Arm chip technológiát használó IT szolgáltatás hirdetését kezdte meg a már meglévő ügyfeleinek, miszerint a szolgáltatás gyorsabb és olcsóbb is, mint az Intel alapú. Az Arm-t az Nvidia az év elején szerezte meg egy akvizízició során.
  • Egyre nagyobb a vételi hangulat a karácsony előtti raliban. Az LPL Financial szerint történelmileg december volt az év második legjobb hónapja, november mögött – leszámítva a 2018. decemberi 10,8% -os csökkenést. A történelem tele van kiugró értékekkel.
Alternate text

Hetekkel azután, hogy a Mars beleegyezett felvásárlásába, a Kind snack-gyártó 400 millió dolláros üzletet hirdetett a Nature’s Bakery élelmiszeripari cég megvásárlására. Kind stratégiája az, hogy akvizíciók révén „egészségügyi és wellness platformmá” válik. Ez a terv „a Marsnál dolgozó lévő partnereink támogatják a folytatást” – mondta Daniel Lubetzky vezérigazgató a The New York Times-nak.