Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

A hatékony autómentés elmaradhatatlan eszközei

Mi minden kellhet a hatékony autómentés megvalósításához, ha mi kerülünk bajba, vagy másoknak szeretnénk segíteni szorult helyzetben? Ennek a lehetőségeit igyekszünk részletesen feltárni a bejegyzésben. 

Bízunk benne, hogy ebben a formátumban is tudunk hozzáadott értéket nyújtani.

Milyen nehézségekkel járhat az autómentés feladatköre?

A könnyebb eset az, amikor a bajba került gépjármű képes az önálló mozgásra. Vagyis bár műszaki problémája van, de ettől függetlenül arra képes, hogy feljárjunk vele egy autószállító trailer platójára.

Viszont többek között a Maconwinch webshop hidraulikus csörlő kategóriájának egy-egy korszerű modellje fog kelleni akkor, amikor az önálló mozgás nem reális forgatókönyv az autó jelenlegi helyzetét tekintve.

Például olyan esetekben, amikor a jármű a sárban ragad, egy-egy mélyebb gödrön akad fenn, vagy pedig mechanikailag keletkezik probléma benne. Ha sikerül üresbe kivenni a sebességváltót, akkor kellő felkészültség mellett az ilyen helyzetek is megoldhatók.

Mi minden kellhet az autómentés várható sikeréhez?

Az egyik döntő fontosságú hozzávaló a mentéshez szükséges eszközök megléte. A fentebb már említett csörlő például majdhogynem elengedhetetlen, hogyha a nehezebb szituációkkal is boldogulni szeretnénk.

Mindegy, hogy hidraulikus vagy elektromos kivitelben. A lényeg, hogy valamilyen úton és módon meg tudjuk mozdítani a bajban rekedt járművet. Szorosan ide kapcsolódik a rögzítés feladata is, amihez egy speciális favédő heveder tökéletesen megteszi.

Nem árt, ha a mentést végző személyen vagy személyeken munkavédelmi kesztyű és ruházat is van. Ha pedig eszköz oldalról minden adottnak tekinthető, emellett a munkát végzők tapasztalatára és felkészültségére lesz még szükség.

Az autómentés sikerét a bajba került autó is elősegítheti

Hogyan lehetséges ez? Úgy, ha előre felkészülünk rá, hogy a jármű használatának jellegéből fakadóan bizony benne van a pakliban egy-egy szorult helyzet. Ezért proaktívan is lehet úgy tenni a dolgunkat, hogy a csomagtérben ott van a hatékony megoldás.

Így például az erdőn, egy földes úton valahol a semmi közepén nem muszáj tétlenül vesztegelni arra várva, hogy pont arra járjon valaki, emellett pedig telefonálni sem feltétlenül szükséges a segítségért.

Ha van kéznél csörlő, heveder és egy a rögzítéshez tökéletes fa vagy egyéb tereptárgy, akkor ideális esetben önállóan is ki lehet lábalni a bajból. Ha pedig így sem sikerül, akkor segítségkérés előtt legalább elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk.

Annyit zárásként mindenképp le lehet szögezni, hogy az autómentés felelősségteljes dolog, aminek a titka a megfelelő felkészültség, a türelem és a biztonságos munkavégzés. Eszköz oldalon, illetve az alkalmazott módszert tekintve is. Sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!