Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 26

Vasárnapi tükör 2022 november 27. – Lecsúszás emelkedő mutatóval

A részvényforgalom az előző heti 53,825 milliárd forintról 51,203 milliárd forintra csökkent, a vezető részvények erősödtek a múlt heti zárás óta. Az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalója szerint vállalati hírek több nagy kibocsátó árfolyamát is jelentősen befolyásolhatták a héten. A Mol hétfőn bejelentette, hogy Vecsés határában jelentős mennyiségű kőolajat talált, viszont a Barátság kőolajvezetéken egy időre leállt a szállítás. Az OTP és a Richter kilátásai javultak, ugyanis mindkettőre céláremelés érkezett a héten. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a héten nem módosította a kamatszinteket, de a kormány bejelentette, hogy beavatkozik a betéti kamatokba – írták.

A BÉT a kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére is jól kezdte a hetet, és kedden is folytatódott a BUX emelkedése a Mol erősödésének köszönhetően. Szerdán átmenetileg megtört a lendület, mivel kiderült, hogy továbbra sem érkeznek az uniós források, a csütörtöki zárásra viszont a magyar részvénypiac vissza tudott kapaszkodni, így ismét emelkedéssel zárt. A hét utolsó napján újra jobban teljesített az európai átlagnál a magyar tőzsd – ismertette a távirati iroda.

A vezető részvények közül a legnagyobb mértékben, 3,94 százalékkal a Richter erősödött. Árfolyama elérte a 8315 forintot, összforgalma a 6,15 milliárd forintot.

Szintén jelentős mértékben, 3,28 százalékkal emelkedett a Mol árfolyama, amely 2768 forintig jutott 6,14 milliárd forintos forgalom mellett.

A Magyar Telekom 2,81 százalékos emelkedést ért el, árfolyama 329,5 forintnál, heti forgalma 452 millió forintnál állt meg pénteken.

Az OTP 2,08 százalékkal erősödött, pénteki záróértéke 10 800 forint lett, heti forgalma meghaladta a 36,725 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,04 százalékkal, 1,63 ponttal csökkent, 1,722 milliárd forintos összforgalom mellett.