2024 július 18

Ügyféltájékoztató kampány indult a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséről

A közleményben kiemelték, hogy a Budapest Bank fiókok arculata megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával működnek tovább. Az egyesült bank teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát fog kínálni, egységes árazással és értékajánlattal – húzták alá. Jelezték azt is, hogy a pénzintézet 66 városban, 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen. Az ügyfelek az április 1. és 4. közötti időszakra várható átállással kapcsolatos tudnivalókról a bankszámlakivonataik mellé csatolt levelekből, elektronikus levelekből, a Budapest Bank és az MKB Bank honlapjain és közösségi média felületein is tájékozódhatnak.

Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy az egyesüléssel járó informatikai és technikai átállások több rendszerük működését is érinteni fogják; azért tették hétvégére az átállást, hogy ügyfeleik ebből minél kevesebbet érezzenek. A közleményben rámutattak arra, hogy a teljes működési fúzió eredményeként 2023-ban mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre. Felidézték, hogy az épülő szuperbank jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot fejleszt, amely korszakváltást jelent mind a technológiában, mind az ügyfélélményben; az egyes termékek közötti átjárás egyszerűbbé, a konstrukciók pedig még inkább személyre szabhatóvá válnak.

A létrejövő nagybank a teljes piaci spektrum lefedését és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrár ügyfeleinek nyújtandó termék- és szolgáltatási paletta biztosítása is – ismertették. A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták – közölte a távirati iroda.