Rendkívüli Hírek:

2023 október 02

NAVIGATOR: vételi ajánlás, 75 %-kal érhet többet a cég

A BÉT.hu-n tegnap megjelent tájékoztatás szerint a Dr. Kalliwoda Research GmbH megkezdte a NAVIGATOR Investments Nyrt. részvényeinek követését. A jelenlegi árfolyamnál jóval magasabb célárfolyam mellett vételre ajánlja az intézmény a NAVIGATOR részvényeit.

NAVIGATOR – dinamikus növekedés

Az intézmény a cég értékelése során először a NAVIGATOR általános jellemzőit mutatta be. Jellemzésük szerint a NAVIGATOR egy elsősorban magántőke-befektetésekre orientálódó, valamint vállalati pénzügyekkel és stratégiai menedzsmenttel foglalkozó cég. Az elemzésben bemutatásra került a Trifolium International Ltd., valamint az Instrum Kft., melyek a NAVIGATOR érdekeltségi körébe tartozó ipari vállalatok. Arról, hogy a cég vezetésének milyen további tervei vannak az iparban való jelenlétre vonatkozóan, itt írtunk bővebben.

Kiemelésre került a NAVIGATOR legrégebbi üzletága, a befektetési stratégiai tanácsadás. A vállalat ugyanis tanácsadási tevékenységével részese volt többek között a DM-KER Nyrt., az Épduferr Nyrt., a Megakrán Nyrt., és a Gloster Nyrt. tőzsdére menetelének is. Az elemzőcég részletezi a NAVIGATOR 2022-es teljesítményét is – az árbevétel 12 %-kal, az EBIT 24 %-kal, az EBITDA pedig 1173 %-kal nőtt egy év leforgása alatt.

0,33 eurós célár

A Dr. Kalliwoda Research GmbH megállapította, hogy az organikus növekedés tekintetében nagyon jó kilátásokkal bír a NAVIGATOR. A további, elsősorban a fa- és fémszerkezetek gyártásában és a gépészeti szerszám- és alkatrészgyártásban tervezett akvizíciók erősíthetik a szinergiát, a költségek minimalizálásához és a profit maximalizálásához vezethetnek.

A NAVIGATOR erősségei közé tartozhat a jövőben is a tapasztalt menedzsment, a jó pénzügyi teljesítmény, valamint a cég portfoliójába tartozó vállalatok termékeinek magas minősége. Jó lehetőség lehet az elemzés szerint a további terjeszkedés, esetlegesen külföldi tőzsdén való megjelenés, valamint jelenlegi cégbázisra épített akvizíciók. Gyengeségként a piaci kockázat mellett a csupán Európára való fókuszálást, valamint a néhány befektetéstől való erősebb függést emelték ki.

Az elemzőcég célárat is megjelölt a fentieket összegezvén a NAVIGATOR részvényeire vonatkozóan. A diszkontált cash flow modell levezetéséből 0,33 eurós egy éven belüli célár adódik, ami nagyjából 75 %-os felértékelődési potenciált jelent. Nemcsak egy éves időtávon várnak nagy eredményeket a vállalattól – 2024-re már 2 millió eurós adózás utáni eredménnyel számolnak, ami 2028-ra meghaladhatja a 3 millió eurót az árbevétel folyamatos növekedése mellett.

A teljes elemzés megtekinthető ITT

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!