2024 július 20

Vételre ajánlja az OPUS részvényeit az Equilor

Friss elemzést adott ki az Equilor az OPUS pénteken közzétett negyedéves jelentése alapján. Az elemzés kiemeli, hogy bár év/év alapon a jelentés szerint csökkent némileg a csoport által elért árbevétel és EBITDA is, a jövedelmezőségi mutatók jelentősen javultak. A működési eredményhányad 10 %-ra emelkedett, az EBITDA-ráta pedig elérte a 17,1 %-ot. Mindez a költségek jelentős csökkenése mellett tudott bekövetkezni – írják.

A csökkenő kamatterhek és a devizaárfolyamok kedvező változása miatt a pénzügyi eredmény jelentős javulást mutatott a bázisidőszakhoz képest. Többek között ennek is köszönhetően az adózott eredmény némileg emelkedni is tudott az első negyedévben 2023 első negyedévéhez képest, 3,6 %-kal 11,2 milliárd forintra.

A szegmensek részletes elemzése alapján az Equilor nem változtatott megadott célárán, és továbbra is 527 forintos célárfolyam mellett ajánlja vételre az OPUS részvényeit.

A teljes elemzés elérhető ITT.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!