2024 július 25

Magyar Telekom – nagyot emelkedett, merre tovább?

A tegnapi kereskedés során igen szép emelkedést produkált a legkisebb hazai blue chip részvény, a Magyar Telekom. Jelenleg is a tegnapi emelkedés során megszerezett szintjein mozog a telekommunikációs cég részvényeinek árfolyama, az OTP tegnapi technikai elemzése szerint lehet is még tér az emelkedésre.

Megindult az árfolyam

A tegnapi Magyar Telekom rally azt jelentette, hogy 4,5 éve nem látott szintekre emelkedett a vállalat árfolyama. Hasonlót jelenleg egyik hazai nagypapír sem mondhat el magáról, ezért is különösen szembetűnő a Telekom kiváló teljesítménye. Vállalatspecifikus hír egyébként nem érkezett a Telekom részéről a tegnapi nap folyamán. Így valamennyire spontánnak nevezhető a befektetői érdeklődés felkelése a papír iránt.  Biztosan segíti a részvények megítélését a legutóbbi gyorsjelentés is, amely rekord bevételt mutatott a Magyar Telekomnál. A menedzsment is megemelte az idei célkitűzéseit. Ez pedig jövőre is jelentős részvényesi javadalmazást vetít előre a 2023-as üzleti év után.

Magyar Telekom – technikai elemzés

Még a tegnapi rally előtt tette közzé az OTP Elemzési Központ a Magyar Telekom részvényeire vonatkozó technikai elemzését, így abban még a korrekciós fázisra utalás is szerepel. Az elemzői véleményük szerint korrekció indult el, enyhe esésben a görbe. Mivel korábban a 437 feletti oldalazásból ki tudott felfele menni, így ez már erős támasz lehet, és vételt emiatt ennek a szintnek a környékén érdemes először keresni – írják. Amennyiben a piros csökkenő trendvonal törése a 437-es szint felett következne be, az egy igen jó jel lehetne a további emelkedést illetően, mert a hosszabb fordulós mintából az 550 környékére adódik a számított érték az elemzés alapján. Ellenállásnak tegnap a 468, a 484, az 500 és az 514 lettek megjelölve. Támaszként feltüntették a 406, a 391 és a 375 értékeket.

Technikai elemzés forrása: OTP Global Markets

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!