2024 július 20

Reggeli Hírlevél 2021.04.22.

Belföld

Megugrott a BUX, de vajon mennyire lesz tartós az emelkedés? +

Teljesült azáltal a papírforma, hogy felpattanás követte a keddi trendfordulós gyertyát, és végül 0,4%-os emelkedéssel tudott zárni a BUX árfolyama. Technikai szempontból még van területe az emelkedésnek, az azonban nem biztató, hogy felpattanás átlag alatti forgalom mellett érkezett. Várhatóan a következő napokban a technikai megfontolásokon kívül a nemzetközi hangulat fogja leginkább mozgatni az árfolyamot.

Hektikus napot zárt az OTP –

Nem kezdte jól a tegnapi napot a legnagyobb magyar bankpapír, és bár sikerült délutánra javítani, így is összességében 0,3%-os csökkenéssel zárt az árfolyam, ami 13120 Ft-os árat jelent. Egyelőre elég döntésképtelennek látszik a grafikon, és nem túl biztató, hogy egy pozitív napon visszaesés látható a részvénynél, de mindenképpen érdekes napok következnek.

Folytatódik a MOL kálváriája –

A MOL sem tudott tegnap maradandót alkotni, hasonlóképpen az OTP-hez nem sikerült profitálni a viszonylag jó hangulatú kereskedésből, és így továbbra is erőteljes nyomás alatt van a 2000 forintos támaszszint. Technikai és fundamentális szempontból sem látszik, hogy mi húzhatná felfelé a grafikont, így egyelőre inkább a déli irány valószínű a továbbiakban.

Lassan, de biztosan gyengül a forint –

Miután kedden áttörte a kritikus technikai ellenállást az árfolyam, tegnap tovább gyengült a forint az euróval szemben, így már stabilan 361-es szint felett tartózkodik a grafikon, sőt, reggel a 363-as ár sem volt messze. Egyelőre nem látszik olyan technikai vagy fundamentális ellenállás, ami a hazai devizát erősítené. Az euróval szemben 362,37-en, a dollárral szemben 301,11-en áll a jegyzés.

Külföld

Felpattantak az amerikai tőzsdék +

A tegnapi kereskedési szakasz végére a DOW 34 138 ponton zárt, 093%-os emelkedéssel, az S&P500 4173 ponton zárt, 0,92%-os erősödéssel míg a NASDAQ100 0,86%-ot emelkedve 13 928 ponton zárt. Az utóbbi hetekben rendívül gyengén teljesítő kis kapitalizációjú, sok esetben spekulatív eszközök tegnap újra életre keltek és masszív emelkedést produlkáltak. Ezzel a RUSSEL2000 2237 ponton zárt, 2,26%-ot emelkedve. Az ázsiai picokat reprezentáló NIKKEI225 ma reggelig több, mint 2%-ot emelkedett, az amerikai határidős mutatók pedig minimális plusz mutatnak.

Nagy veszteségek a Credit Suiss-nél –

Az Archegos alapkezelő likvidálásából adódó veszteségek jelentősnek mutatkoztak a bank eredményében, így a várakozásoknak megfelelően 275 millió dolláros veszteséget veszteséget tudott felmutatni a vállalat az első negyedévben.

Indiában tombol a koronavírus –

Már több, mint egy éve tombol a vírus a világban és annak ellenére, hogy a legtöbb ország hevesen igyekszik beoltani a lakosság legnagyobb részét, Indibában aggasztó számok láttak napvilágot. 312 731 új fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt, ami nem csak Indiában, de az egész világon is rekornak számít.