Rendkívüli Hírek:

2024 február 24

Túlbecsülte eredményét az Electrolux

A vártnál kisebb lett a Magyarországon is jelen lévő svéd Electrolux háztartási gépeket és berendezéseket gyártó vállalat nyeresége az idei második negyedévben.
A stockholmi központú cég kedden azt közölte, hogy a június végével zárult negyedévben a működési nyeresége 1 milliárd 980 millió svéd korona (227,6 millió dollár) lett a pandémia által különösen sújtott tavalyi második negyedévi 62 millió korona veszteség után. Az elemzői várakozások átlagában nagyobb, 2,13 milliárd korona működési nyereség szerepelt.

A pandémiát megelőző utolsó év, 2019 második negyedévében az Electrolux működési nyeresége 1 milliárd 620 millió korona volt. A legnagyobb európai háztartásigép-gyártójának negyedéves bevétele éves összevetésben 39,1 százalékkal, 30 milliárd 303 millió koronára nőtt. A vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Anova és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket.

Az Electrolux részvényára a stockholmi értéktőzsdén kedden, röviddel 11 óra után 9,7 százalékos mínuszban állt, egy év alatt 41,22 százalékkal emelkedett.