2023 szeptember 22

Ugrik az Amazon az erős eredmények hatására

Az Amazon részvényei a pénteki tőzsdenyitást követően több mint 10 százalékos pluszba fordultak, miután a vállalat tegnap este az előzetesen vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be.

Az Amazon.com Inc. a csütörtöki tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra második negyedéves pénzügyi eredményeit. A vállalat közölte, hogy az idei második negyedében 134.4 milliárd dolláros árbevételt értek el. Ez 11 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, és felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

A nettó nyereség 6.75 milliárd dollárra nőtt, ami látványos javaulást jelent a tavaly ilyenkor látott 2 milliárd dolláros veszteséghez képest. Az egy részvényre jutó korrigált nyereség részvényenként 0.65 dolláron alakult a második negyedévben. A működési bevételek éves szinten 133 százalékkal ugrottak meg, 7.7 milliárd dolláron alakult.

„Tovább csökkentettük a kiszolgálási költségeinket a teljes hálózatunkban, miközben a Prime vásárlóinknak a valaha mért leggyorsabb kiszállítási sebességet biztosítottuk.” – jelentette ki Andy Jassy vezérigazgató csütörtökön. Andy hozzátette, hogy az Amazon Web Services „tovább növelte a vezető pozícióját a Cloud és az AI szolgáltatások tekintetében.”

Az Amazon az erős negyedéves eredmények hatására már a csütörtöki after-marketben emelkedésbe kapcsolt. Akkor több mint 6 százalékot ugrott az árfolyam. A mai New York-i tőzsdenyitást követően 10 százalékos pluszba fordult a papír. Idén látványos menetelést láthattunk az Amazontól. YTD több mint 68 százalékos pluszban van a részvény.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com