2024 június 24

S&P 500 – változások az összetételben

A pénteki tőzsdezárást követően hivatalossá vált, hogy az Airbnb és a Blackstone részvényei bekerülnek az S&P 500 benchmark index komponensei közé.

Az Airbnb és a Blackstone részvényei emelkedésbe kapcsoltak a pénteki tőzsdezárást követően, miután mindkét vállalat kiérdemelte az S&P 500 index komponensei közé való csatlakozás jogát.

Az S&P Dow Jones Indices közleménye szerint a változás a szeptember 18-ai, hétfői kereskedési nap kezdete előtt lép életbe. A döntés „biztosítja, hogy az egyes indexek jobban reprezentálják a piaci kapitalizációs tartományukat” – áll a közleményben. A pénteki after-market kereskedésben mindkét értékpapír körülbelül 5 százalékos pluszba fordult.

s&P 500

Cserélődés az S&P 500 komponensei között

Az Airbnb piaci értéke jelenleg 83.98 milliárd dollár. Az ingatlan-kiadó platform részvényei idén eddig durván 70 százalékot emelkedtek. A Blackstone jelenleg 129.29 milliárd dollárt ér. A befektetési óriás részvényei közel 50 százalékot rallyztak idén. A Blackstone júliusban közölte, hogy elérte az 1000 milliárd dollárt a kezelt vagyonban. A vállalat elmondása szerint ezzel leelőzték a magántőke-befektetési versenytársaikat.

A Blackstone és az Airbnb a Lincoln National és a Newell Brands helyét veszi át az indexben. A Lincoln National és Newell ezzel egyidejűleg az S&P SmallCap 600-as index komponensei közé kerül.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com