2024 június 13

Robbantott a Walmart

Ledöntött várakozások és fényes jövő. Nagyjából ezt hozta a világ egyik legnagyobb cégének jelentése a mai nap.

Örülnek az elemzők

„A világ legnagyobb „kiskereskedőjének” eredményjelentése minden bizonnyal minden várakozást teljesített” – mondta Art Hogan, a B Riley Wealth vezető piaci stratégája. „Az erős jelentés jó előjel az iskolába való visszatérés és az ünnepi vásárlási szezon előtt is” – tette hozzá.

A Walmart legalább egy éve nyitva tartó amerikai üzleteinek forgalma 6,4%-kal nőtt a 4,4%-os becslésekkel szemben. A tranzakciók és a vásárlók által a kosarukba tett termékek mennyisége is emelkedett – közölte a vállalat.

Stabil kategóriák és meglepő előretörések

John David Rainey, a Walmart pénzügyi igazgatója a Reutersnek elmondta, hogy a vásárlók továbbra is „választékosak és igényesek”, és az élelmiszerek, valamint az egészségügyi és wellness-termékek vásárlására összpontosítanak.

Voltak a megszokott sikertermékek mellett meglepő elemek is. Az általános árucikkek, például a ruházati cikkek inflációjának enyhülése belelkesítette a fogyasztókat és bár a kategória eladásai alacsony egy számjegyű csökkenést mutattak, sokkal erősebb teljesítményt értek el, mint az előző negyedévben.

A vásárlók erőteljesen reagáltak a szezonális eseményekre is, mint például a Memorial Day és a július 4-i ünnepek, valamint az iskolába való visszatérés, ami azt jelzi, hogy a fogyasztók nem kötnek kompromisszumokat – mondta Rainey. Emiatt is döntött úgy, hogy megemeli az előrejelzését, amely szerint a nettó árbevétel növekedése az év során 4%-4,5%-ra nőhet a korábbi 3,5%-ról.

„Az biztos, hogy (a fogyasztók) nem szenvednek, de habozom azt mondani, hogy erősek” – mondta Rainey.

A Walmart részvényei, amelyek idén 12,3%-kal emelkedtek, a reggeli kereskedésben enyhén csökkentek.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock