2024 május 27

Nagyot ugrik a Tesla

A Tesla részvényei több mint 8.7 százalékos pluszba fordultak hétfőn, miután a Morgan Stanley további növekedést jósolt az elektromos autógyártó-óriásnak.

A Tesla részvényei közel 9 százalékos pluszba fordultak hétfőn, a részvény árfolyama megközelítette a 270 dolláros szintet. A megugrás fő mozgatórugója a Morgan Stanley volt. Adam Jonas a Morgan Stanley elemzője pozitívan módosította korábbi elemzését. Az elektromos autógyártók részvényeit értékelő elemző tartás helyett vételre ajánlja a Tesla papírjait. A korábbi 250 dolláros célárát 400 dollárra emelte a Morgan Stanley elemzője. A felminősítés középpontjában a mesterséges intelligencia áll.

Az elemző azt jósolja, hogy a Tesla Dojo, a vállalat szuperszámítógépének köszönhetően jelentős versenyelőnyre tehet szert. A szuperszámítógépnek az önvezető járművek mesterséges intelligenciájának tesztelésére való felhasználása 76 százalékkal, azaz mintegy 600 milliárd dollárral növelheti az autógyártó piaci kapitalizációját az elemző szerint. Adam Jonas szerint a Elon Musk cége „új határokat feszeget a Szilícium-völgyben.

Mozgásban a Tesla

A Tesla jelenleg 270 dolláros árfolyam mellett több mint 8.7 százalékos pluszban van. Az elmúlt 1 hónapban több mint 11 százalékot erősödött az árfolyam. Idén brutálisan nagyot megy az elektromos autógyártó, 2023-ban közel 120 százalékkal ugrott meg az elektromos autógyártó részvényeinek értéke.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com