2024 július 25

Ma kiderül mi jár a Fed fejében

A mai nap érkezik a Fed minutes, vagyis az előző Fed ülés jegyzőkönyve. Ezt a befektetők, főleg egy meglepő döntés után nagyon szokták figyelni, hiszen nem csak a múltra, hanem a jövőre is lehet belőle következtetni.

Emelkedő indexek, várakozó piac

A kivárással összhangban emelkedtek a határidős indexek Amerikában. Ez az emelkedés elég jól jön, hiszen az eddigi augusztus meglehetősen csúnyára sikerült.

Az S&P 500 index több mint egyhavi mélyponton tanyázott, mivel a ragadós inflációt és a robusztus gazdaságot alátámasztó adatok a magasabb kamatláb iránti élelmeket erősítették.

Konszenzus: szünet

Bár a befektetők nagyrészt arra számítanak, hogy a Fed monetáris szigorítása a végéhez közeledik, aggodalmak merülnek fel, hogy a központi bank hosszabb ideig tarthatja a kamatokat a jelenlegi szinten.

A CME Group Fedwatch eszköze szerint a kereskedők közel 91%-ban fogadnak a szeptemberi kamatemelési szünetre.

„A FOMC (Federal Open Market Committee) több döntéshozójának közelmúltbeli kommentárja úgy tűnik, hogy növekvő megosztottságot sugall azok között, akik szerint most egy hosszabb szünet helyénvaló, és azok között, akik további szigorítást akarnak” – mondta Michael Hewson, a CMC Markets vezető piaci elemzője egy jegyzetben.

„Érdekes lesz látni, hogy ezek előtérbe kerülnek-e a jegyzőkönyvben”.

Forrás: investing.com

Képek forrása: shutterstock