2023 november 28

Infláció – korai még az öröm

„Túl korai lenne magabiztosnak lenni az infláció enyhülésével kapcsolatban.” – mondta Susan Collins pénteken.

A United States Federal Reserve Bank of Boston elnöke, Susan Collins pénteken elmondta, hogy „túl korai lenne magabiztosnak lenni az inflációs tendenciákkal kapcsolatban.” Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban enyhültek az inflációs számok, a bank elnöke óvatosságra int.

A Maine Bankers Association (Maine-i Bankárok Szövetsége) által rendezett eseményen szóltal fel Susan Collins. Collins hangsúlyozta, hogy „az infláció a legutóbbi biztató hírek ellenére továbbra is túl magas.” „Az egyes alapvető szolgáltatásokra vonatkozó inflációs számok még nem mutattak tartós javulást.”

Collins mégis optimizmusát fejezte ki. Elmondta, hogy „az infláció csökkenhet, a munkanélküliség szerény emelkedése mellett.” Azt is elismerte, hogy a Fed jelenlegi monetáris politikai megközelítése „jelentős türelmet igényel, mivel az adatokból a megfelelő jelzést kell kapni, mielőtt kamatcsökkentésről lehetne beszélni.”

fed

A Fed az irányadó rátát szerdán változatlanul, az 5.25-5.5 százalékos sávban hagyta. Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke szerdán a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a központi bank kész további kamatemelésre, amennyiben ez szükséges ahhoz, hogy az infláció visszaszoruljon a 2 százalékos célértékre.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com