2024 július 25

Esés a kriptovaluták piacán, lefordult a Coinbase

A Coinbase a világ egyik legismertebb kriptotőzsdéje, a vállalat kedden közel 7 százalékos mínuszban zárt, miután keddre a legtöbb kriptovaluta negatív tartományba fordult.

Kedden piaci kapitalizáció szerint a legnagyobb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama több mint 7 százalékos esést követően újra 48 ezer dollár alá került. Az ethereum, a második legnagyobb kriptovaluta szintén több mint 7 százalékot esett, 3800 dollár környékén jegyezték. Számos altcoin 8-10 százalékos mínuszba fordult a tegnapi nap során.

A bitcoin magas volatilitás mellett közelít az év végéhez, a kriptovaluta még november elején tudott új mindenkori csúcsra törni. Az elmúlt időszak nem alakult túl jól a bitcoin számára, november 10-ei mindenkori csúcsdöntése óta több mint 30 százalékot esett a legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama.

A Coinbase végül 6.76 százalékos csökkenést követően 261.33 dolláron zárta a keddi kereskedési napot. A Coinbase még áprilisban debütált a Nasdaqon, 250 dolláros árfolyam mellett. A részvényt novemberben a bitcoin rallyjával egyidőben 350 dollár fölött is jegyezték.

A társaság még novemberben publikálta harmadik negyedéves jelentését, melyből kiderült, hogy a Coinbase teljes árbevétele 1.31 milliárd dollárosra duzzadt. A Coinbase 405.3 millió dolláros, részvényenkénti 1.62 dolláros nyereségről számolt be. Szép számokat mutatott fel a vállalat, azonban az elemzők magasabbra tették a mércét. A FactSet adatai szerint a Wall Street-i elemzők előzetesen 1.61 milliárd dolláros árbevételt becsültek és részvényenkénti 1.82 dollár nyereséggel kalkuláltak.

Mindezek ellenére sok elemző optimista a kriptovaluták és a Coinbase jövőjével kapcsolatosan. Az Oppenheimer elemzője 444 dolláros célárat határozott meg a részvényre.

Forrás: MarketWatch