Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

BlackBerry – Meglepően magas bevétel, szárnyal a vállalat

A kanadai BlackBerry (BB.TO) meglepő negyedéves nyereségről számolt be, amit a kiberbiztonsági szolgáltatások iránti szilárd kereslet támogatott a növekvő online fenyegetések közepette.

Miközben az informatikai kiadások az elmúlt évben csökkentek, a kiberbiztonsággal kapcsolatos költségek stabilak maradtak. Ez azért van, mert a vállalatok és a kormányok igyekeznek megerősíteni rendszereiket a hackerek ellen. Az elmúlt hónapokban olyan kaszinóóriások, mint az MGM Resorts International (MGM.N) és a Caesars Entertainment (CZR.O) nagyszabású adatvédelmi támadásokkal szembesültek. Ami arra kényszerítette a vállalkozásokat, hogy a kiberbiztonságot helyezzék előtérbe. Ebben a hónapban a BlackBerry elvetette az „Internet of Things” (IoT) üzletágának kezdeti tőzsdei bevezetési terveit, de továbbra is tervezi az IoT és Kiberbiztonsági üzletágak teljes mértékű, önálló divíziókká való szétválasztását. „Megkezdődött a munka az üzletágaink teljes szétválasztása és jelentős jogosítása érdekében.”

A negyedik negyedévben várhatóan tovább csökkentjük a működésre szükséges cashflow felhasználását” – mondta John Giamatteo vezérigazgató. A BlackBerry emellett a vállalat struktúrájának egyszerűsítését is tervezi, hogy az egyes üzletágak önállóan, nyereségesen és cashflow-pozitívan működhessenek. A BlackBerry a negyedik negyedévre 150 millió és 159 millió dollár közötti bevételt vár. A kanadai Waterloo székhelyű vállalat a november 30-án zárult negyedévben részvényenként 1 centes korrigált nettó nyereséget jelentett. Szemben az egy évvel korábbi részvényenkénti 5 centes veszteséggel. A harmadik negyedéves bevétel 175 millió dollárra emelkedett a korábbi 169 millió dollárról. Az elemzők átlagosan 173,5 millió dolláros bevételt vártak az LSEG adatai szerint – áll a Reuters hírügynökség közleményében.

Borítókép: Shutterstock