2024 július 19

Az Egyesült Államokban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés

Az elemzők által várt 0,3 százaléknál nagyobb mértékben, 0,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban májusban havi összevetésben. Derült ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kedden közzétett adataiból.

Egy hónappal korábban, áprilisban stagnálást regisztráltak havi szinten. Éves bázison 0,4 százalékkal nőtt az amerikai ipari termelés az áprilisi 0,7 százalékos zsugorodás után. A kapacitáskihasználtság az elemzői várakozásokban szereplő 78,6 százalékot meghaladva, 78,7 százalékon állt az áprilisi 78,2 százalékot követően; ez az arány 0,9 százalékponttal alacsonyabb a hosszú távú átlagnál.

A teljes amerikai ipari termelés mintegy 78 százalékát kitevő feldolgozóipari termelés az elemzők által várt 0,3 százaléknál nagyobb mértékben, 0,9 százalékkal nőtt a múlt hónapban havi bázison, miután áprilisban 0,4 százalékkal zsugorodott. Éves viszonylatban az amerikai feldolgozóipar termelése 0,1 százalékkal bővült májusban. Egy hónappal korábban, áprilisban 0,9 százalékkal zsugorodott az amerikai feldolgozóipari termelés éves összevetésben.

Képek forrása: Shutterstock