2024 február 28

Speciális bankkártya segíti a látássérülteket az MBH Banknál

Az MBH Bank a magyar pénzügyi piacon elsőként vezette be 2023 augusztusában a Mastercard vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített kártyaszabványt. Mára már több mint 20 000 speciális bankkártyájuk segíti a látássérült embereket. Közölte az MTI-vel a bank.

Speciális bankkártya segíti a látássérülteket az MBH Banknál

A közlemény szerint a további fejlesztési irányvonalak felmérése és kijelölése érdekében az MBH Bank a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ) együttműködve átfogó kutatást végzett a látássérült emberek bankhasználati szokásairól. A kutatás kiemelt fókuszában állt a pénzügyek intézése során felmerülő igények azonosítása, hogy miként lehet könnyebbé tenni a különböző folyamatokat.

A kutatás 121 válaszadó részvételével, online kérdőíves felmérés segítségével zajlott. A megkérdezettek közel fele elégedett bankja akadálymentesítésre vonatkozó törekvéseivel. De a képernyő megjelenítésének rugalmas beállításai és a képernyőolvasó szoftverek alkalmazása gördülékenyebbé tenné az ügyintézést a vak és gyengénlátó emberek számára. A kutatási eredményeket felhasználva az MBH Bank a jövőben is kiemelt figyelmet fordít azon társadalmi csoportok támogatására, amelyeknek céljaik eléréséhez valamilyen akadályt kell leküzdeniük – írják a közleményben.

Borítókép forrása: Shutterstock