Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 22

Ezüst – veszélyes területet közelítünk, most minden eldőlhet

Kritikus ellenállás közelébe sodródott az ezüst árfolyama, ami miatt az eddigieknél is intenzívebb harcokra számíthatunk a medvék és a bikák között. Ez a szint még tavaly decemberben vált kritikussá, amikor egy három hónapig tartó csata középpontjaként szolgált. Heves harcok folytak a piacon, viszont miután májusban ezen szint alá süllyedt az ezüst árfolyama, a bikák elcsendesedtek. Volt egy szerény próbálkozásuk június elején, azonban gyors bukás lett a vége. Úgy tűnik nagyjából egy hónap elteltével újra megpróbálkoznak. Nagy kérdés, hogy sikerült-e végre elegendő erőt összegyűjteni ahhoz, hogy megdöntsék a medvék uralmát?

A dollár volt a nap hőse

Az ezüst múlt heti teljesítményét az utolsó pillanatban a dollár mentette meg. A zöldhasú a pénteki napon majd 1 százalékot zuhant. Ezzel lekerült a 102-es szint alá annak ellenére, hogy az elmúlt két hétben úgy tűnt itt már megvetette a lábát. Miután pénteken az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala megosztotta a legfrissebb adatokat, összeomlott a dollár index. Az elmúlt hetek egyik legnagyobb napi veszteségét könyvelhette el. A múlt heti elemzésünkben beszámoltunk róla, hogy abban az esetben, ha sikerül a 200 napos EMA fölé törni, akkor megnyílik az út egészen az 50 napos EMA-ig, amely a 23,70-es szint közelében húzódik. A 200 napos EMA 23 dollár közelében van, az ezüst a hetet pedig 23,29 dolláron zárta. Múlt héten még kis esélyt láttak a szakértők, hogy az ezüst rövidtávon veszélyeztetheti a 24 dolláros szintet. Mostanra viszont a két nagy akadály közül egyiket már átlépte, és egyenesen az 50 napos EMA felé halad.

Ennek ellenére, ha megnézzük a múlt heti gyertyákat a napi grafikonon, akkor azok meglehetősen erős határozatlanságot mutatnak, ami sajnos a bullish kereskedők számára nem a legjobb hír ezekben a nehéz időkben. Megerősítésre van szükség, hogy van elég ereje a bikáknak, és ez a megerősítés az 50 napos EMA és a 24 dollár áttörése lehetne. Addig viszont az elemzők óvatosságra intenek. Több fontos szint is van a mostani árfolyam körül, ezért a szakértők erős volatilitásra számítanak.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Címlapkép forrása: Shutterstock