2024 június 20

Újabb kötvénykibocsátásra készül a KÉSZ Csoport

A friss tőkét a vállalat elsősorban az építőipari kapacitásai bővítésére és hatékonyságnövelésre, valamint ingatlanfejlesztési portfóliójának bővítésére kívánja fordítani – közölte a cég kedden az MTI-vel.

Az első körben sikeres, 20 milliárd forintos kötvénykibocsátás után a KÉSZ Csoport ezúttal szintén 10 éves futamidejű, 10 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez november 15-én, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában, A közlemény szerint a tranzakcióhoz szükség volt a vállalat és a kibocsátandó kötvények ismételt minősítésére is: a Scope Hamburg GmbH október 29-én megerősíttette a KÉSZ Holding Zrt. mint kibocsátó „BB” stable hitelminősítését és a második körös vállalati kötvényre is kiterjesztette az első kötvény „BB” stable minősítését.

A minősítő kiemelte, hogy a KÉSZ Holding és a kötvény esetében is stabil kilátásokat állapított meg részben mert a vállalatcsoport árbevétele és eredményessége is jelentősen javult 2020-ban és ezt támasztják alá 2021-es féléves gazdálkodási beszámolói is, valamit pozitívan értékelte a 2022-re és 2023-ra látható már leszerződött munkák magas arányát is.

A KÉSZ Holding Zrt. a Budapesti Értéktőzsdén tette közzé első féléves eredményét, amelynek értelmében 2021 első hat hónapjában a vállalat adózás előtti eredménye 4,25 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 1,73 milliárd forint. A társaság értékesítésből származó nettó árbevétele meghaladta a 70 milliárd forintot, miközben 2020 első fél évében a nettó árbevétele 55,81 milliárd forintot tett ki.