2024 június 18

Háború – drasztikus adatok láttak napvilágot

Továbbra is tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. Az elmúlt időszakban súlyos összecsapások történtek a frontokon. Az ukrán katonai vezetés szombat reggel közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat.

A szombat reggel közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 560 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 209 ezer főt veszített el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 209 470 katonát veszített el. Csak az elmúlt 24 órában további 560 orosz katona esett el.

Továbbra is dúl a háború

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 209 470 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk, ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, mára már a 209 ezret is átléptük. 1 héttel ezelőtt még 206 ezer főről szóltak a jelentések, 2 héttel ezelőtt pedig még 202 ezerről. 2 hét leforgása alatt további 7 ezer főt veszített el az orosz haderő.

orosz ukrán háború

Az elmúlt hónapokban az egyre intenzívebb összecsapások következtében egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés szombat reggeli tájékoztatása szerint csak a pénteki nap során legalább további 560 orosz katona esett el.

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 elveszített legalább 10 harckocsit, 12 páncélozott járművet és 32 légvédelmi rendszert.

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 3829 tankot, 7502 páncélozott járművet, 3533 rakétatűzérségi rendszert, 313 repülőgépet és 298 helikoptert. Brutálisan magasak ezek a számok, számos ország hadseregének összesen nincsen ennyi katonai felszerelése.

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Borítókép forrása: Shutterstock