2023 február 05

Elképesztő mit művel a bitcoin – kezdődhet az új korszak?

Az elmúlt hét napban meglepő fordulat következett be a hosszú ideje gyengélkedő bitcoin árfolyamában. A mai napon zsinórban a hetedik zöld gyertyát alakította ki, melynek köszönhetően fontos ellenállásokat tört át komolyabb korrekció nélkül. Több hónapja már nagyjából a 16-17 ezer dollár körül lebegő kriptovaluta váltási rátája tehát erőteljesen észak felé fordult. Az amerikai inflációs adatok közzétételét követően a bitcoint 19 ezer dollár fölött is jegyezték, ezzel két hónapos csúcsra törve, a mai napon viszont már a 21 ezres szintet tesztelte. Az írás pillanatában a bitcoin árfolyama 20 800 dollár felett tartózkodik, 8 százalékos gyarapodást feljegyezve.

Hátrébb az agarakkal, messze még a 100 ezer dollár

A rossz teljesítménye miatt lényegesen veszített hírnevéből. Bár a fejlemény komoly fordulatot jelent a kriptopiacon, nem eszik olyan forrón a kását. Az elemzők óvatosságra intenek, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy a Bitcoin árfolyama nem fordul hamarosan ismét és akár nagyon gyorsan déli irányba. Egyelőre nincs értelme csillagászati számokkal dobálózni. Kisebb, biztos lépésekre van szükség. A bikáknak most a 24 000 dollár lebeg a szemük előtt, most viszont komoly megpróbáltatásra lehet számítani. Át kell lépniük a 21 ezres eladási zónát.

(www.shutterstock.com)

Változnak a vélemények, de még ne bízzuk el magunkat

Az elmúlt két hétben a bitcoin rácáfolt a várakozásokra, mi szerint az árfolyam 9-13 ezer dollár közé fog beesni, azonban az elemzők hangnemet váltottak és egyre jobban húznak a fenntartható bullish rali felé. Több népszerű kripto elemző és kereskedő viszont figyelmeztetést adott le egy lehetséges korrekcióról. Érdemes megemlíteni azonban, hogy az árfolyam a mostani elmozdulással már teljesen eltörölte az FTX botrány okozta zuhanást.

Vannak, akik csapdára figyelmeztetnek és vannak, akik már most látják az új rekordszinteket, sokan a 21 300-as szint kitartását tartják mérvadónak egy bull run elindításában, de egy biztos, a bitcoin lenyűgöző teljesítményt mutatott az elmúlt héten.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: cryptonews.com; pcforum.hu

Címlapkép: Shutterstoc