2024 március 04

Bővült a Diófa Alapkezelő portfóliója

Megegyezett a Diófa Alapkezelő a Gordiusz Magántőkealap alapkezelésének átvételéről az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt-vel. A tranzakció egy újabb lépés a Diófa Alapkezelő növekedési terveinek megvalósítása irányába.

Tovább erősítette a magántőkealap portfolióját a Diófa Alapkezelő a Gordiusz Magántőkealap 2023-as átvételével. Erről a Diófa Alapkezelő az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt-vel állapodott meg.

A Gordiusz Magántőkealap a közvetett tulajdonosa – többek között − 11 belgrádi irodaépületet birtokló és üzemeltető hat szerb vállalatnak. A minőségi, „A” kategóriás irodaházak 5 üzleti parkban, a szerb főváros közkedvelt Novi Beograd városrészében találthatóak.

A Diófa Alapkezelő Zrt. Magyarország vagyonkezelési szektorának egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője. A társaság jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és értékpapír-befektetések területén. Az Alapkezelő ingatlanalapjaiban kezelt vagyon értéke meghaladja a 380 milliárd forintot.

Mi a magántőkealap?

A magántőkealap egy zárt végű, alternatív befektetési alap, amely legalább hat évre hozható létre, és amelynek célja jellemzően vállalatok, vállalatrészek megvásárlásának finanszírozása. Főként már sikeresen működő társaságok fejlesztéseit finanszírozzák, szemben a kockázati tőkealapokkal, amelyek jellemzően cégek beindításába, a kezdeti szakaszban történő fejlesztésbe fektetnek.

Borítókép forrása: Shutterstock