2024 június 18

Várat magára a MOL elmozdulása – technikai elemzés

15 perces

Visszajött a lokális csúcstól 17600 alá a MOL árfolyama tegnap, tovább várat magára egy nagyobb elmozdulás a tető közelében. Az elmúlt két hétben alakult emelkedő háromszög alsó szára már 17500 fölött, ennek a letöréssel köteleződhetne el jobban a sávozás mellett az árfolyam és csoroghat 17200 fölé. A felső szárat pedig a lokális csúcsnál található ellenállás jelenti, egy kitörés innen 18000 felé segítheti tovább az emelkedést. A közeljövőben azért választhat irányt az árfolyam, az első jelzések a háromszög alakzathoz képest történő elmozdulással jöhetnek.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tovább várat magára az elmozdulás az olajvállalat árfolyamánál, egyelőre hiába tapad a lokális csúcshoz a papír, kitörnie nem sikerül. Az indikátorok a konszolidáció miatt már oldalaznak, várva az irányt. A forgalom is alacsony szinteken, ennek a megélénkülési is segíthet abban, hogy elinduljon valamerre a papír. A technikai kép továbbra sem fest rosszul, de egy újabb emelkedéssel töltött körhöz 17700 leküzdése kéne. Fontos támasz egyelőre nicns veszélyben, 17200 letörésével inoghatnak meg a rövidtávú kilátások, de 17000 és a 16700-as kitörési szint is érdemi támaszt jelentenek.

Heti

Tovább kapaszkodott a MOL árfolyama az elmúlt héten. Hetes szinten jelenleg a felső Bollinger fölött a papír, illetve az RSI a túlvett zónában, ami így a tartós emelkedésben gátolhatja, de hosszú távon továbbra is fölfelé mutat a technika kép, 19000 irányába. Korrekció esetén 17000 már erősebb támaszt jelenthet, tartós gyengülés jelenleg nem valószínű a papírnál.