Rendkívüli Hírek:

2023 június 01

Újra elismerték a Citi Magyarországot

A Citi Magyarország immáron az egymást követő nyolcadik évben, az idén is elnyerte Magyarországon a Global Finance magazin „Legjobb Vállalati és Intézményi Internet Bank” díját, illetve ötödik alkalommal kapta meg a „Legjobb Lakossági Internet Bank” Magyarországon címet „A Világ Legjobb Internet Bankjai 2013” versenyben. A Citi a Közép- és Kelet-Európa régióban hét másik országban – Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Lengyelországban és Oroszországban – is első helyezést ért el. A Közép- és Kelet-Európa régióval együtt világszerte 76 országban összesen 86 országos díjjal és hat régióban összesen 31 régiós díjjal ismerték el a Citi internetes banki szolgáltatásait az idei díjprogramban.

A magazin a Citinek ítélt további nyolc Közép- és Kelet-Európa régiós díjat is, amelyek között a Legjobb az online megtakarítási, hitel- és befektetési termékskála terén, a Legjobb a befektetési szolgáltatások terén, a Legjobb az online pénzforgalmi szolgáltatások terén, a Legjobb a kereskedelemfinanszírozási szolgáltatások terén, a Legjobb weboldaldesign, a Legjobb az információbiztonság terén és a Legjobb a közösségi médiában címek szerepelnek.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Global Finance magazin kitüntető díjait különösen nagyra értékeljük, hiszen elismerik a Citi innovációt támogató kultúráját, és egyben az ügyfélkiszolgálásunk színvonalának növelésére, valamint a technológiai és rendszerfejlesztésekre irányuló befektetéseink folytatására ösztönöznek minket.”

Az 1987-ben alapított Global Finance nemzetközi pénzügyi szaklap a világ 163 országában jelenik meg havonta 50 ezer példányban. Széles körű tematikáiban többek között vállalatfinanszírozással, tőkepiacokkal, fiskális szabályozással, banki műveletekkel és kockázatkezeléssel foglalkozik. A szaklap évente és világszerte ítél oda díjakat a legjobb pénzügyi intézményeknek, mint például „A Világ Legjobb Internet Bankjai” díjversenyben. E díjak mára a kiválóság széles körben elismert mércéinek számítanak.

A bankok pályázatait először egy szakmai zsűri értékelte, majd a díjazottakról a végső döntést a Global Finance magazin szerkesztői hozták meg. A nyerteseket olyan kritériumok vizsgálata alapján választották ki, mint az online banki ügyfelek megszerzésére és kiszolgálására irányuló stratégia, az internetalapú banki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek számának növekedése, az online termékskála nagysága, az online szolgáltatás használatával járó kézzelfogható előnyök, illetve magának a honlapnak a kivitelezése és funkcionalitása. A Legjobb a közösségi médiában, illetve az ehhez hasonló alkategóriák győzteseit a szóban forgó termék vagy szolgáltatás relatív erőssége és sikere alapján határozták meg.

„A Világ Legjobb Internet Bankjai 2013” verseny régiós és globális díjait ünnepélyes keretek között adják át novemberben, New Yorkban, és a Global Finance magazin decemberi számában teszik közzé. A díjak és nyertesek teljes listája régiónkénti megosztásban megtalálható a www.gfmag.com weboldalon.