2023 január 29

Újabb bakinak ítélik az értékesítés leállását

A lap szerzője, Andreas Schnauder a Bakisorozat a Raiffeisennél című írásában kifejtette, hogy a Raiffeisen “birodalom” nem csupán gazdasági gondokkal küzd, hanem az utóbbi hónapokban “példátlan tájékoztatáspolitikai bakisorozatot mutatott be, amelynek az eddigi csúcspontja szerda este volt, amikor a magyar bank értékesítését kínos zűrzavar után le kellett fújni”.

“Különösen pikáns botlás” volt, amikor a csoport felső-ausztriai tagjának vezetője kártérítési igényt nyújtott be a társaságraiffeisen-bank-130412 tulajdonában álló biztosítóhoz, miután téli útviszonyok közepette totálkárosra törte nyári gumival futó Porschéjét – emelte ki a szerző. Megjegyezte, hogy a Raiffeisen Bank International korábbi vezérigazgatója, Herbert Stepic “offshore-ügyei” és bónuszai is megviselték “a keresztény-polgári táborban mélyen gyökerező” kapcsolatokkal rendelkező bankcsoportot. A “Raiffeisen-főnökök kapzsiságát egyáltalán nem fogadja jól” a konzervatív, polgári keresztény bázis – tette hozzá.

A kínos afférok egymást követik a sajtóban, ami megfigyelők szerint világos jele annak, hogy az osztrák pénzügyi “szektorban nagy a kuszaság”. Stepic utódja, Karl Sevelda novemberben hitet tett a magyar leánybank mellet, két nap múlva viszont arra kényszerült, hogy hivatalosan bejelentse a veszteséges érdekeltség lehetséges értékesítését. Az pedig “nemcsak pénzügyileg fájdalmas, hanem a menedzsment hitelességét is kikezdi”, hogy a magyar Raiffeisen-leányt mindössze egy euróért akarták eladni és végül le kellett fújni az üzletet – írta a Der Standard kommentátora.

http://derstandard.at/1388650470242/Pannenserie-bei-Raiffeisen?_lexikaGroup=1