Rendkívüli Hírek:

2023 június 01

Új ingatlanóriás születik Európában

Az Immofinanz 25 690 163 darab bemutatóra szóló részvényt vásárolt a kedden zárult tranzakcióban. A társaság a legrövidebb időn belül teljesített minden előfeltételt, hat ország versenyhatóságainak engedélyét szerezte meg – közölte Oliver Schumy, az Immofinanz vezérigazgatója.

A közleményben hangsúlyozta: az akvizíció biztos alapot teremt a társaságok fúziójához, Európa egyik vezető ingatlancsoportjának megszületéséhez. Várakozásaik szerint az összeolvadás a csoport tőkepiaci vonzerejét is erősíteni fogja.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”96″]

Az Immofinanz kereskedelmi profilú ingatlancég, amely Európa 8 kulcspiacának – Ausztria, Németország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Románia, Lengyelország és Moszkva – kiskereskedelmi és iroda szegmensére fókuszál. A vállalat hozzávetőleg 5,8 milliárd euró értékű ingatlanállománnyal rendelkezik, amelyhez több mint 380 ingatlan tartozik.

A társaság szerepel a Bécsi Értéktőzsde vezető ATX indexében, és a Varsói Értéktőzsdén is kereskednek a részvényeivel.

A korábbi adatok szerint a csoport magyarországi ingatlanjai a teljes portfólió 7,7 százalékát teszik ki, amely 38 ingatlant jelent. Az adózás előtti eredmény (EBIT) Magyarországon 9,4 millió euró volt 2015. január 31-én.