Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 30

Túl a trendvonalon a MOL – technikai elemzés

15 perces

Jó napja volt szerdán a MOL árfolyamának, nem torpant meg 12750-nél a korrekció, meggyőzően tudott tovább menetelni a 13000-es szintig. A lélektani érték fölött is tudott zárni, bár az áttörés még nem szignifikáns. Összességében a korábbi várakozások alapján 13200 még elérhető lehet, mielőtt elfárad az árfolyam. Az erősödés az emelkedő trendvonal letörésével lassulhat, ez némileg kifoghatná a szelet a papír vitorlájából. A trendvonalon kívül tehát az említett 13200-ra érdemes még figyelni fölfelé.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Jelentősen emelkedett az olajvállalat árfolyama, megemelkedett forgalom mellett tudta áttörni az augusztusi csökkenő trendvonalat és a 21 napos mozgóátlagot. 13000-nél zárta a kereskedést, ez az érték elsősorban lélektani jelentőségű. Az MACD bullish jelzése megerősödött az újabb akadály leküzdésével, illetve még a RSI is csak most ért a középvonala fölé, az indikátorok alapján tehát még benne van ebben a körben némi emelkedés. 13200-nál azonban már erősebb akadállyal találja magát szemben a papír, illetve a felső Bollingert is eléri, meggyűlhet tehát a baja ezzel az ellenállással az árfolyamnak.

Heti

Az elmúlt héten sem került szignifikánsan letörésre a 12000-nél található fontos lélektani szint, innen elpattanva tudott erősödni a MOL árfolyama. Ismét hosszú alsó kanócot látunk a hetes gyertyán, ez biztató lehet a folytatásra nézve, a fordulós gyertyát így korrekció követheti. Ezen a héten 12500-al kell megbirkóznia a papírnak, ami fontosabb hosszú távú ellenállás, áttörésével a 13200-as érték is célba vehető lehet.