2024 július 21

400 jelenthet gondot az MTelekomnak – technikai elemzés

15 perces

Napon belül jelentősen tudott emelkedni az MTelekom árfolyama, azonban a várakozásoknak megfelelően 400-nál falba ütközött, ahonnan lefordulva végül csak mérsékelt emelkedéssel zárta a kereskedést keddi záró értékéhez képest. A zölddel jelölt trendvonal lehet fontosabb támasz 390-nél, ez alatt veszíthetne az alapvetően pozitív technikai képből a papír. Amennyiben nem sérül, nehezedhet további nyomás a 400-as akadályra, áttörésével következhet további érdemi erősödés a későbbiekben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A csökkenő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag fölött tudta zárni a kereskedést a távközlési vállalat árfolyama, de a kialakult doji gyertya már kevésbé biztató a rövidtávú folytatásra nézve. Az indikátorok a papír mellett vannak, az MACD középvonalát áttörve erősítheti meg bullish jelzését. Támaszt a 200 napos mozgóátlag és a meredek emelkedő trendvonal próbálhat nyújtani. Összességében jöhet kisebb visszaesés, illetve pihenő, ha nem bír az ellenállással a papír.

Heti

380 fölött tartotta magát az elmúlt héten is az MTelekom árfolyama, a több hónapos ékből történő kitörés lehet az elsődleges feladata az elkövetkező hetekben. A csökkenő trendvonal karnyújtásnyira van, már ezen a héten is nekifeszülhet az akadálynak a papír. 380 letöréséig nem érkezik érdemi bullish jelzés, az MACD is a középvonaláról fordulhat, ha nem jön további gyengülés.  Összességében tehát pozitív kilátások mellett várhatjuk a folytatást, 400 fölött megindulhat egy komolyabb erősödő hullám fölfelé.