2024 június 24

Tovább araszol a MOL – technikai elemzés

15 perces

Mérsékelt emelekdéssel zárult a MOL árfolyamának pénteki napja, 17300-nál sikerült befejezni a kereskedést, egyelőre tartja magát az itt található rövidtávú ellenállás. Ennek az átlépésével folytathatja az útját a lokális csúcs irányába a papír, továbbra is meglehetősen lassan mozog a részvény. A lélektani támasz 17000-nél egyelőre nincs veszélyben, ez jelenti az első fontosabb szintet, aminek letörése csorbíthatja a technikai képet, így lefordulás esetén érdemes rá figyelni. Enyhe túlvettséggel indul a hétfői kereskedés, ami indokolhat kisebb visszahúzást, de ha nem sérül az elmúlt napok emelkedő csatornája, akkor tovább lehet próbálkozni a 17300-nál húzódó akadállyal.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Különösebb izgalomra nem adott okot pénteken sem az olajvállalat árfolyama, nem akar összejönni az érdemi emelkedés a papírnak. 17300 jelentette az elmúlt héten az akadályt rövidtávon, ezzel próbálkozhat tovább a héten is. A forgalom középszerű szinteken, ami nehezítheti a lokális csúcs felé kapaszkodást. 17000 és az 50 napos mozgóátlag erős támaszt szolgáltat, így ennek a letöréséig különösebben nem kell aggódni a bearish irány lehetősége miatt. A lokális csúcshoz történő visszatérés mutatná továbbra is, hogy a papír felfelé szándékozik menni, az ellenállás leküzdésére azonban már szükség lesz az átlagosnál nagyobb forgalomra.

Heti

Feljebb tudott kerülni az előző heti záró értékhez képest a MOL árfolyama, egy hét kemény munkája volt ez a 100 forintos emelkedés. Ami lényegesebb, hogy nem sérült a 17000-es támasz, így a komolyabb korrekció is elmaradt, és el is maradhat, ha a folytatásban sem törik le az érték. Az átütő erő egyelőre nem látszik a papírban, így egy darabig még az elmúlt hetekben látott tartományra korlátozódhat a mozgása, 17700 szignifikáns áttörésével érkezhetünk csak 18000 fölé. Középtávon még mindig jól fest a grafikon, de kérdés, hogy mikor közelíti meg a várt 19000-es szintet az árfolyam.