2023 február 03

Töltögeti a rést az OTP – technikai elemzés

15 perces

A várakozásoknak megfelelően haladt tovább az OTP, folytatta a rés visszatöltését, ma már akár 7000-hez érkezhet meg, ha tovább tud kapaszkodni fölfelé. AZ elmúlt két nap apró emelkedő csatornájából kitörve nyerhet nagyobb lendületet, ez a lélektani érték fölé kerüléssel történhet meg. 7040-nél egy csökkenő trendvonal is várja, a több kisebb-nagyobb ellenállás átlépésével azonban ismét feltűnhet 7400 a horizonton. Ennek a masszív akadálynak az elérése továbbra is lehetséges a közeljövőben, különösen, ha 7000 nem okoz gondot az elkövetkező napokban a papír számára. AZ első negatív jelzés 6850 alatt érkezhet, masszív támaszt azonban 6700 jelent, ez utóbbi alatt nyílna meg nagy tér lefelé.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Komótosan araszol tovább a bankpapír forgalom nélkül is, az amerikai és angol piacok visszatérésével pedig ez is megélénkülhet a mai nap folyamán, így akár 7000 fölé is van esélye ma visszatérni a papírnak. A kérdés, hogy sikerül-e ez első körben, hiszen az 50 napos mozgóátlag is erősíti a lélektani akadályt. Amennyiben sikerül a szint szignifikáns leküzdése, a csökkenő trendvonal is hátrahagyható lehet, a papír pedig 7400 irányába emelkedhet tovább. A 6700-6850-es támaszszint letöréséig elmaradhatnak a bearish jelzések, gyengülés esetén ezekre az értékekre érdemes figyelni a folytatásban.

Heti

Nem történt érdemi változás az OTP árfolyamában előző heti záró értékéhez képest. A hét folyamán járt 7000 fölött is a papír, a lélektani érték fölé kerülés lehet továbbra is a célja. A forgalom alacsony szinteken mozog az elmúlt 1-2 hónapban, ennek a megélénkülése javíthat a lokális csúcs elérésének esélyein, nem beszélve egy esetleges jövőbeni kitörésről. Fontos támaszt rövidtávon 6700 jelent, majd az alatta található emelkedő trendvonal, ami a nagy emelkedő ék alsó szára is. Még van tere az alakzatban a papírnak, az ék szűkülésére pár hónap múlva lehet visszatérni, ha addig nem mozdul ki belőle az árfolyam.