Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

Több ezer milliárdból fejlődhet közlekedésünk

További felújítások lesznek

Az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó, illetve az M4-es Berettyóújfalutól Nagykerekin át a román határig húzódó szakaszának építése jövőre elkezdődik és 2018-ra készül el – ismertette az államtitkár megjegyezve, hogy ebben az időszakban további 3,2 milliárd forintot fordítanak Hajdú-Biharban a 4-es és 5-ös számjegyű utak rekonstrukciójára.

Kitért arra, hogy 21 milliárd forintos beruházással elkészül az új debreceni főpályaudvar – intermodális központ -, és teljesen felújítják a 100-as vasúti fővonalat Püspökladány és Debrecen-Apafa között.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Kellő szigorra van szükség

Tasó László szerint Magyarország jövője a következő néhány évben dől el, az pedig, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg, a következő hónapokban.

„Kellő erőre, szigorra van szükség, hogy a források felhasználása az első perctől hatékony legyen” – fűzte hozzá a közlekedésfejlesztési államtitkár.

Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Hajdúböszörmény polgármestere elmondta: a most elkészült, a 35-ös főutat a városközponttal összekötő két, jelentős forgalmú gyűjtőút teljes felújítása 200 millió forintba került, és az Európai Unió, illetve a magyar állam támogatásával valósult meg.

Hozzátette: 2006 óta 15 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a városba, ezzel Hajdúböszörmény egykori hajdúkerületi központi rangjának és mai helyzetének megfelelő fejlesztéseket tudtak megvalósítani.