2024 június 13

Tesla: mikor már nincs szükség az emberre

Csak lassítaná az ember a termelést

A Tesla Model 3-at gyártó üzem „gépeket előállító gép” lesz, és mire mintegy öt év múlva felveszi teljes formáját, leginkább egy földönkívüli űrbázisra fog hasonlítani – közölte szerdán befektetői telefonkonferencián Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”96″]

A gépeket gyártó gép már olyan bonyolult szerkezet lesz, ami kizárja a gyártási folyamat közvetlen emberi irányítását és a Model 3 összeszerelésében sem vehetnek már majd részt munkáskezek.

„A gyártósoron már nem lehetnek emberek, mert akkor miattuk le kell lassítani a folyamat sebességét” – mondta annak említése nélkül, hogy a gépektől mennyivel gyorsabb termelésre számít.

Még mindig veszteséges a Tesla

Csaknem 60 százalékkal nőtt az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla vesztesége az idei második negyedévben.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A kaliforniai székhelyű vállalat sorozatban a 13. negyedévet zárta veszteséggel, miközben árbevétele 33 százalékkal, 1,3 milliárd dollárra (363 milliárd forint) emelkedett. A veszteség bő 290 millió dollár volt a 2015 második negyedévi 184 millió dollár után.

A Tesla ütemesen növeli a termelését: az év második felében 50 ezer autó leszállítását tervezi; tavaly egész évben gyártottak ennyit. A második negyedévben viszont csak 14 ezer 400 Tesla készült el a tervezett 17 ezerhez képest. Az idei év végére 80 ezer vevő juthat hozzá elektromos autójához.