2024 május 30

Tegnap is tartott a Richter támasza – technikai elemzés

15 perces

Árfolyamkilengések mellett indult a Richter kereskedése tegnap, először 6900 közelébe szúrt fel az árfolyam, majd a 6700-as támaszzóna közelébe esett, ahonnan sikeresen visszakapaszkodott 6850 környékére. A papír támaszszintje tehát továbbra sem sérült érdemben, így bár negatív jelzéseket nem kaptunk, nem látszik kifejezetten az erő a grafikonon, ami 7000 fölé repíteni az árfolyamot. Lefelé a 6700-as szint maradhat meghatározó, ezt letörve következhet további érdemi gyengülés akár 6200 felé is a későbbiekben, míg emelkedés esetén a 7000-es lélektani akadály fölé kerülés mutatná az árfolyam erejét.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Mínuszokkal indította a gyógyszergyártó árfolyama a tegnapi kereskedést, de továbbra is rendíthetetlennek bizonyult az 50 napos mozgóátlag, innen felfelé fordulva tesztelte vissza a gyengülést, és sikerült a nap végére még emelkedni is. Ennek ellenére érdemi fordulat még nem látszik az indikátoroknál, bár a tegnapi méretes kalapács gyertya már lehet előjele valami pozitívnak. A napi maximumon zárás ugyan nem sikerült, de ha ennek ellenére megtudja erősíteni a tegnapi gyertyát ma a papír, akkor jöhet egy újabb kör 7000-hez. Amennyiben erre nem kerül sor, további nyomás maradhat az árfolyam támaszain.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

Heti

Komolyabb változás nélkül zárult a Richter hete az előző gyertya záró értékéhez képest, továbbra is pihenőjét tölti a papír. A december óta formálódó emelkedő csatorna többnyire sértetlen továbbra is, ennek elesése esetén maradhatna tartósabban 7000 alatt az árfolyam. A trendvonal közeledésével érdemes lehet erre figyelni a folytatásban. A 7000-es lélektani ellenállás átlépése új mindenkori csúcsokra vihetné az árfolyamot, egyelőre azonban még kérdéses, hogy véget ért-e a konszolidáció. Az RSI a túlvett szint határán egyensúlyozik, egyelőre érdemben nem húzódott vissza.

Támasz: 6680

Ellenállás: 7000