2024 április 24

Erőteljesen megugrott a Nvidia negyedéves profitja, hihetetlen számok

Erőteljesen nőtt a Nvidia, a grafikai processzorok amerikai óriásgyártójának profitja és a bevétele a január végével záródott pénzügyi negyedik negyedévében.

 

A cég a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének leállítása után közölte, hogy az adózott eredménye 12,28 milliárd dollár, részvényenként 4,93 dollár lett, 765 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbi 1,4 milliárd dollárnál, részvényenként 57 centnél. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 5,16 dollár volt. A Nvidia bevétele is jelentősen emelkedett, 6,05 milliárd dollárról 22,1 milliárd dollárra ugrott. Elemzők kisebb, 20,4 milliárd dollár bevétellel, és 4,59 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereséggel számoltak.

Ötszörös árbevételnövekedés

A cég adatközpontokkal foglalkozó részlege egy év alatt több mint ötszörösére növelte negyedéves árbevételét, 18,4 milliárd dollárra emelkedett az elemzők 17 milliárd dolláros előrejelzésével szemben. A szerencsejáték-üzletágból származó bevétel 56 százalékkal, 2,9 milliárd dollárra nőtt, a szakértők 2,7 milliárd dollárt vártak. Az Nvidia 24 milliárd dollár körüli bevétellel számol a folyó első pénzügyi negyedévében, ami felülmúlja a szakértői várakozások átlagában szereplő 22,2 milliárd dollárt – ismertette a távirati iroda.

Borítókép forrása: Shutterstock