2024 július 20

Chrome – Ha Androidos telefont használsz ez neked kedvezni fog

A Chrome nem véletlenül az egyik legjobb böngésző, amit manapság találhat, és bár az alkalmazás a legtöbb ember számítógépén megtalálható, a mobilos szcénában is nagy szerepet játszik, hiszen a legtöbb Androidos okostelefonon alapértelmezett felhasználói élmény része. Ami azt illeti, hogy miért olyan jó az élmény, nem csak azért, mert folyamatosan frissítéseket kap, amelyek új funkciókat és jobb biztonságot hoznak, hanem egyszerűen csak kivételesen jól működik az internet böngészése közben.

Továbbá, ha kalandvágyó típus vagy, mindig kipróbálhatod az új funkciókat a nyilvános kiadás előtt a Beta, Dev és Canary buildekkel. Bár ez utóbbi a legkísérletezőbb, a felhasználóknak ez nyújtja a legjobb betekintést azokba a funkciókba, amelyek végül a nyilvános buildekben is megjelenhetnek. Ezzel együtt úgy tűnik, hogy az Android asztali verziójának egyik népszerű biztonsági funkcióját most mobilon is tesztelik, így a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a Chrome automatikusan eltávolítsa az engedélyeket a nem gyakran látogatott webhelyekről.

Egyre biztonságosabb a Chrome az Androidon

A hír az X közösségi platformról származik, ahol @Leopeva felhasználó osztotta meg a hírt, hogy a funkció elérhető a Chrome Canary legújabb verziójában. Mint említettük, ez a funkció már jó ideje elérhető az asztali Chrome-ban, de ez az első alkalom, hogy a mobilalkalmazásban is megjelenik.

A legtöbb esetben a funkció eléggé magától értetődő, a Chrome eltávolítja az engedélyeket azokról a webhelyekről, amelyeket a felhasználók nem látogattak meg nemrégiben. Ez azért fontos, mert mindig fennáll az esélye annak, hogy valami történhet, ha egy weboldal bizonyos engedélyekkel rendelkezik, és ami még fontosabb, ha nem látogatja ezeket a weboldalakat, hogy nyomon követhesse, mi történik.

Bár ez egyelőre csak kísérleti jellegű, még mindig nagyon jó esély van arra, hogy bekerül a nyilvános buildbe. Ha pedig nem vagy olyan, aki szeret kísérletezni, nos, akkor sem kell sokáig várnod, hiszen a Chrome 128 már augusztusban elérheti a stabil csatornát – írja az androidpolice.