2024 május 29

ChatGPT – nagy bejelentés az OpenAI-tól

Az OpenAI szerdán bejelentette, hogy mesterséges intelligenciával működő chatbotja, a ChatGPT mostantól képes böngészni az interneten is, hogy naprakész adatokkal lássa el a felhasználókat.

„A ChatGPT mostantól képes böngészni az interneten, hogy aktuális és hiteles információkat nyújtson a felhasználókra. A platform a forrásokra mutató közvetlen linkekkel együtt ad választ. A ChatGPT Már nem korlátozódik a 2021 szeptembere előtti adatokra.” – közölte a vállalat szerdán.

Az OpenAI hangsúlyozta, hogy az új funkció mától elérhetővé vált a Plus és Enterprise felhasználók számára, míg az összes többi felhasználó „hamarosan” hozzáférhet az új funkcióhoz.

chatgpt

A ChatGPT, vagy Chat Generative Pre-trained Transformer, egy olyan mesterséges intelligencia modell, amelyet a GPT (Generative Pre-trained Transformer) architektúrára építettek. A modell azért jött létre, hogy válaszokat adjon a felhasználók kérdéseire, segítse őket problémák megoldásában, információval szolgáljon, és általánosságban szöveges kommunikációt folytasson az emberekkel. A modellel lehet beszélgetni, kérdéseket feltenni, kéréseket megfogalmazni. A ChatGPT nagy mennyiségű szöveges adat felhasználásával megpróbálja megérteni a felhasználók szándékait, majd arra választ adni.

Az OpenAI azon dolgozik, hogy előrelépést hozzon az mesterséges intelligencia területén a természetes nyelv feldolgozásában, és még kifinomultabb és hasznosabb eszközöket hozzon létre. A ChatGPT-t (és hasonló modelleket) már ma is az élet számos területen hasznosítják, például az oktatásban és az ügyfélszolgálatban is.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com