2024 május 30

Adathalász csalókra figyelmeztet az MVM

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek. A közlemény hangsúlyozza: az MVM Next számlaértesítői kizárólag az [email protected], a [email protected] vagy az [email protected] feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.

Hozzátették: az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok. A közlemény emlékeztet arra is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártya adatait. A társaság az ügyfelek tájékoztatása érdekében https://www.mvmnext.hu/adathalaszat címen tájékoztató oldalt hozott létre – közölte a távirati iroda.