2023 január 29

Támaszától lőtt ki az OTP – technikai elemzés

15 perces

6850 tartotta meg pénteken az OTP előző heti csúfos zuhanását. Hétfőn pedig nem csak hogy nem került további nyomás alá, de fordította is a papírt, réssel pattant róla az árfolyam, kitörve az elmúlt hét csökkenő csatornájából. Ezzel a lendülettel a lélektani 7000-es érték fölé is sikerült zárni, napi maximumánál fejezte be a kereskedést az árfolyam. A nap elején számíthatunk kisebb visszahúzásra az RSI jelzése miatt, de ha stabilizálódni tud 7000 fölött a papír, akkor innen jöhet majd további emelkedés. 7000 áttörésének megerősítése jelezheti a korrekció végét is, 7200 fölött pedig ismét a masszív 7400-as akadály kerülhet az előtérbe.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Lendületesen fordult 6850-es támaszától a bankpapír, a szint közelében található 50 napos mozgóátlag erősíti ezt a mankót. Az RSI a bearish zónától tudott így fölfelé pattanni, csökkenő trendjét megtörve pedig tovább haladhat a bullish jelzés irányába. Az MACD ettől még távolabb van, de megtorpant ennek az indikátornak is a száguldása a középvonala felé. A tegnapi bullish marubozu gyertya biztató a folytatást illetően, egy ma érkező megerősítéssel térhet vissza lokális csúcsa közelébe az árfolyam. Hosszabb távú pozitív jelzést 7400 meggyőző leküzdése adhat.

Heti

Csúnya hét van az OTP mögött, 7200-tól indulva zárta 6850-nél a pénteki napot, így letörve lélektani támaszát is. Még bőven lehet tér a korrekció előtt, ha sem 6850, sem 6700 nem tudja megtartani az elkövetkező héten. Az emelkedő ék alja jelenleg 6250-nél várja, 6700 letörésével megnyílhat ide az út. A hosszú távú technikai kép továbbra is pozitív, ez az emelkedő ékből is látszik, a folytatás azonban könnyen a korrekcióé lehet egyelőre.