2024 július 16

Támaszát tesztelheti vissza az OTP – technikai elemzés

15 perces

Gyengüléssel zárta a hétfői kereskedést az OTP árfolyama, 5600 tudta csak megállítani az esést. Ezzel a papír kitért az elmúlt napok 120 pontos sávjából, de fontos támaszt még nem tört le. 5600 alatt már képbe kerülhetne az 5500-as szint, ami már fontosabb érték, korában felvázoltuk a lehetőségét annak, hogy visszateszteli ezt a támaszt az árfolyam, erre továbbra is érdemes fél szemmel figyelni. 5800 okozott gondot a papírnak az emelkedésben, az 5900 fölött kezdődő ellenállási szint ennek az áttörésével lehet csak elérhető a jövőben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tovább gyengült az áprilisi trendvonaltól történő lefordulás után a bankpapír, a felpattanást követően pozitív irányba állt indikátorok is kezdenek elbizonytalanodni. Könnyen elképzelhető az 5500-as támasz elérése pár napon belül, innen fordulva jöhet újabb emelkedési kísérlet. A fő akadály 5900 előtt az említett csökkenő trendvonal, ennek az áttörésével javulnának jelentősen a rövidtávú kilátások. Pesszimista jelzést 5500 alatt kapnánk.

Heti

Megtorpant az OTP két héttel ezelőtt látott lendületes emelkedése, a hetes charton is jól látszik a gondot okozó csökkenő trendvonal. Ezen a héten folytathatja a küzdelmet az akadállyal a papír. Ezen kívül még 5500-ra érdemes fél szemmel figyelni, elképzelhető, hogy visszateszteli az értéket az árfolyam, innen fordulva mehetne neki újult erővel a trendvonalnak. Összességében tehát rövidtávon van potenciál a papírban, 5900 fölött azonban nagyon nehéz dolga lesz az emelkedéssel.