2024 június 21

Szövetségre lép az ABB és a kínai BYD

Az ABB valamint a BYD Co., Ltd. stratégiai együttműködést jelentett be, mely szerint a két cég, az egymást jól kiegészítő erősségeikre támaszkodva, közösen új energiatárolási megoldásokat fejleszt ki.

Az ABB hálózati energiatárolás, elektromos járműtöltés és integrált tengeri rendszerek terén gyártott modern termékei és technológiája ötvözve a BYD akkumulátorgyártási technológiájával jelentős előrelépést jelenthet a világszerte tapasztalható energiatárolási igények kielégítésében. A két cég együttműködése fel fogja gyorsítani az új elektromos járműtöltési megoldások bevezetését, lökést ad az újrahasznosítható energiatermelés hálózatra kapcsolt és szigetszerű működését biztosító megoldásoknak csakúgy, mint a gyorsan növekvő tengeri alkalmazások akkumulátoros és energiatárolási megoldásainak.

Az ABB és a BYD jövőképe megegyezik: mindkét cég a fenntartható energetikai, ipari és közlekedési megoldások kifejlesztését tűzte a zászlajára. Ez a közös jövőkép is nagy szerepet játszott abban, hogy a két cég úgy határozott, olyan egyedülálló globális partneri viszonyt hoznak létre, aminek célja, hogy fenntartható értéket teremtsenek a vevőik számára világszerte.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy építhetünk a már elért közös sikerünkre és kiszélesíthetjük jól működő együttműködésünket a BYD-del. A most megteendő lépés két olyan piacvezető cég kapcsolatait szövi szorosabbra, amelyek egymást jól kiegészítő tapasztalattal rendelkeznek, és mindkettő előtt megnyitja az utat az elektromos energia-tárolási piac felé”, mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A sikeres partneri kapcsolatunk következő lépésével cégünk egyik jelszavát teljesítjük be, amely így hangzik: ‘Energiával és termelékenységgel egy jobb világért’ a közüzemi szektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastruktúrában ”.