2024 május 24

Szenzációs időszakot hagyott maga mögött az NN

Így jött össze a nagyobb profit

A biztosító közlése szerint a költségcsökkentések és több részterületen elért magasabb eredménynek köszönhető a profit növekedése. Az NN Csoport működési eredménye 406 millió euróra ugrott a tavalyi első negyedévi 305 millió euróról.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A szakértők várakozásának átlagában jóval kisebb, 316 millió euró működési eredmény szerepelt. A csoport tőke ereje némileg romlott: a Szolvencia II szerinti tőkemegfelelési mutató a 2016. végi 241 százalékról az első negyedév végére 238 százalékra csökkent.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Szép növekedést értek el

Az NN Csoport adatai szerint az új biztosítások száma 29 százalékkal nőtt Európában és 31 százalékkal Japánban a március végén lezárt három hónapban. Az NN Csoport árfolyama az amszterdami értéktőzsdén 0,37 százalékos pluszban állt csütörtökön, a kereskedés első 60 perce után.

Az ING Csoport tavaly áprilisban értékesítette az NN-ben meglévő maradék részesedését, így az NN Csoport teljesen függetlenné vált. Magyarországon NN Biztosító Zrt. néven működik.

Olvasta már? – Megvette piaci riválisát az NN
Az NN Csoport megállapodást kötött holland riválisával, a Delta Lloyd biztosítóval annak felvásárlásáról, jelentette be a két vállalat pénteken. Az NN Csoport 2,5 milliárd euróért vásárolja fel a Delta Lloydot, amely részvényenként 5,4 eurós felvásárlási árnak felel meg. Az első 5,3 eurós részvényenkénti felvásárlási árat a Delta Lloyd még visszautasította.