2023 március 20

Somogyi mehet az LA Lakers edzőtáborába

A 23 éves, 221 cm-es center – a Los Angeles Times honlapjának szerdai cikke szerint – a legmagasabb lesz az egy hónap múlva rajtoló Lakers-edzőtáborban.

Somogyi – aki Magyarországon a Zuglói Sasok és a Bp. Honvéd színeiben szerepelt – az utóbbi négy idényt az UC Santa Barbara együttesében játszotta végig, átlagban 3,5 pontot dobott, 2,9 lepattanót szerzett, 1,5 dobásblokkolást mutatott be és a pályán meccsenként 12 percet töltött. A nyáron nem kelt el az amatőröknek kiírt játékosbörzén, az úgynevezett drafton. A Lakers speciális „nyári csapatában”, júliusban így is lehetőséget kapott, 1,2 pontot, 1,6 lepattanót gyűjtött, és 7,2 percet játszott átlagban.

Az utoljára 2010-ben bajnok Lakers húsz játékost hívhat meg az edzőtáborába, és maximálisan 15 játékosának lehet szerződése az október 30-i, Dallas Mavericks elleni bajnoki rajtra, így Somogyinak (akinek a tengerentúlon Greg a keresztneve) körülbelül 5-6 játékossal kell megküzdenie a csapatba kerüléshez. A magyar center olyan világsztárokkal edzőtáborozik majd együtt, mint Kobe Bryant, Pau Gasol vagy Dwight Howard.